Söndag!

Jobbar min sista helg nu innan min ledighet då jag går på havandeskapsledighet. Har imon kvar men sedan är det färdigt. Ska bli jätteskönt! Helgen har gått bra, men det känns allt blir tyngre och magen är allt för ofta ivägen. Tack o lov har jag inga besvär (ta i trä)...tror mkt är tack vare Nova oxå. Man är lixom tvungen att promenera minst en timme om dagen med lilla "Skräpet".

I fredags åkte Tommy till sin syster i Sthlm och har varit där över helgen. Känns lite ovant han e borta nu...var ett tag sedan vi var ifrån varann i flera dagar. Men han e hemma idag lagomt till jag slutar*längtar*
Jag har sovit över hon syster Linda och hon har varit hundvakt. Jag i min tur var barnvakt åt henne igår medans Tomas o hon var ut o åt på Saffran. Vi var upp till ett par kompisar till mig i Sidsjön o hälsade på och åt middag där o kikade sedan på Robinsson.

Till veckan ska Tommy o jag kolla nya tapeter och ska  tapetsera nytt i hall o teverum. Vi ska sedan möblera om o förbereda sovrummet med spjälsängen till Theo o flytta in platt teven till teverummet. Har ju 42 tummarn i sovrummet nu.

Tänk det bara e två månader kvar.......

Humörsvängningar o lite låg:-/

Har haft lite av det förrut oxå...men då varit mer irreterad. Idag o nu känner jag mig helt plötsligt så jävla deppig. Har egentligen inte nåt alls att deppa för.Ska vara glad åt jobb, kärlek och allt det där plus jag vinner i Betapet..men räcker tydligen med vad fasen som helst nu för man ska tycka synd om sig själv. Har hur som helst varit på Föräldrargrupp igår vilket var både bra och lugnande. Ska till barnmorskan igen på fredag och höra hur lillen mår i mågen. Men det verkar vara bra (känns så) och jag känner när han gör sina boxningsmatcher. Tommy tror han blir en "tjockeklump" som han säger*skratt*

Näe...nu ska jag spatsera lite i huset...e på jobbet o gör kvällsvecka. Tjing!

Tommy har blivit morbror igen:-)

Igår morse så fick Tommys syster Jeanette en liten söt Julia och allt hade gått med raketfart. De bor egentligen i Sthlm o e här på besök över nyår, men hon hade bestämt sig att hon ville kika fram här i S-vall till allas glädje:-)

söta Julia:-)

stolta pappa Dennis med Julia

Bilder från jul & nyår:-)

...som hypnotiserad

sötis i snön


Linda, Samuel o älsklingen

Tompa the Bergamo


Samuel o Tommy

efter tolvslaget tog Nova en powernap

o Samuel oxå:-)




Vecka 28

Barnet:

35 cm och ca 1 kg. Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Detta hormon stimulerar till upptag av socker från blodet. Inne i cellerna ovandlas sockret till proteiner och fett. På så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Mamman:

Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och fysiskt belastande Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt och berätta för din partner om dina tankar och känslor. Det är en spännande tid för er båda och det är viktigt att ni gör varandra delaktiga i det som sker. Kanske känns det verkligare nu för dig som snart skall bli pappa? Det är påtagligt att det är ett litet barn som rör sig där inne och du kan säkert känna hur barnet rör sig när du håller handen mot magen.


Ett nytt år!

Julen var fin och vi hade en skön dag. Tommy jobbade förmiddag så det var jag och Andrè som var ensamma hemma. För en gångs skull så vaknade han tidigt och vi han med att fika, öppna lite klappar och ta en promenix med Novis. Sedan åkte han med sin pappa till Timrå och åt julmiddag hos farmor o farfar med kusiner o faster mfl. Strax därpå kom Anna o Putte och efter lite ytterligare fika så åkte vi till Sidsjön och tog en promenad där. Sen kom Tommy, svärfar o svärmor o vi hade en fin kväll.

Nyår firades hemma hos lillasyster! Var trevligt, men jag skulle uupp o jobba nyårsdagen så på småtimmarna vart jag otålig o stressade på Tommy lite för att få komma hem o sova ngr timmar. Lägger in lite bilder senare från kvällen.

Igår var vi o bowlade med Tommys syster o o kusin med respektive. Var längesedan och jag tycker det alltid är lika skoj...fast jag förlorar:-( Tommys syster som var höggravid fick sin söta dotter Clara imorse och det hade gått med raketfart. Efter hon kom in på BB hade det tagit 27 min o sedan var dottern ute i världen. Jisses! Kanske man får snusa på bebis ikväll*myser*

Jobbar i helgen så nu ska jag iväg i huset o reka läget igen! Tjing o god fortsättning:-))


RSS 2.0