Fredag...e ingen fridag:-)

Jobbar första helgen efter sommarschema, så nu har vi åter gått tebax på ordinarie schema. Aveny har ju inte öppnat än så helgen så det blir rätt soft ändå...har en konferens imon att ta hand om förutom ordinarie sysslor.
Nova e frisk från både ögonbesvär och vattensvans nu iaf, men hon löper ju fortfarande. Efter helgen e det dags att hålla henne från motsatta könet ett par veckor för då kommer hennes intresse för parning att vara på topp. Ikväll är hon hos min storasyster Anna iom både jag o Tommy jobbar.

Ikväll blir det lugnt och hem och tjusas med älsklingarna efter jobbet. Men imon e vi bjuden till svärföräldrarna på surströmming:-P Men det blir väl som vanligt...jag sitter ensam o äter det medans de andra äter kräftor. Har prövat käkat det ett par ggr, men blir mest bara irriterad av allt "skalande" och ingen mat.

Näe...nu ska jag gå en lov här i huset o kolla lite. Hare:-)

Stackars liten...

Igår när jag kom hemifrån jobbet upptäckte jag ngt var fel med Novas ena öga. Var svullet och hon blundade med ena ögat hela tiden. Tommy berättade de hade varit o badat vid en sandbrink i Njurunda med Saga o Devil på dagen och förmodligen hade hon fått något i ögat i samband med de lekte med en pinne. Försökte så gott jag kunde att spola rent med hemmagjord koksaltlösning. Men imorse var det var o igensvullet. Jag fick tag på en vetrinär som skrev ut ögonsalva och var på Apoteket o handlade koksaltlösning. Jag åkte hem på lunchen o gjorde rent ögonen...båda ska behandlas för tydligen sprids inflamationen till det andra oxå. Efteråt var vi ut en sväng så hon skulle rastas, jag upptäckte då ngt var fel på hennes svans. Tur att jag sett detta fenomen en ggr tidigare så jag visste själv vad det var. Hon har fått vattensvans och tydligen kan det göra jävligt ont. Har sett man kan ge dem Magnesyl eller Bamyl som lindring, så jag har precis kommit från Apoteket ytterligare en gång. Nu ringde Tommy nyss o undrade var vi har tikskyddet...tro inte på f-n hon börjat löpa mitt i allt. Lilla mattes gumma:-(
Inte får hon vara ute heller för mycket i solet i ljuset heller för ögat. Inte alls roligt med hundliv alla gånger. Ska iväg på friskvårdstimme nu o sedan promenera hem...ska köpa ngt extra gott åt sjuklingen. Huga!

RSS 2.0